Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa in care a semnat contractual de demarare a lucrarilor, ca acestea vor incepe in luna iunie si vor dura 17 luni.

 

"E un lucru important pentru judetul Cluj aceasta semnare a contractului pentru extinderea parcului industrial Tetarom I, un proiect de care era nevoie. Cea mai buna oferta a fost a asocierii dintre firmele ACI SA Cluj, SC Electromontaj SA Bucuresti, SC Nord Conforest SA Gilau. Parcul va fi extins cu 12 hectare, iar lucrarile, printre care cele de introducere de utilitati, vor incepe in circa doua saptamani, fiind programate sa dureze 17 luni, potrivit Mediafax.

 

Valoarea investitiei este de 42 de milioane de lei, din care jumatate va fi asigurata din fonduri europene, iar restul va fi suportat de CJ. In parc se vor crea noi locuri de munca, ceea ce ma face sa spun ca, indiferent de costurile deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se implineste", a spus Uioreanu.

 

Directorul SC Tetarom SA, societatea care administreaza parcurile industriale din judetul Cluj, Viorel Gavrea, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca parcul industrial Tetarom 1, situat in Cluj-Napoca, a fost construit initial tot pe bani europeni si are 20 de hectare.

"Chiar daca nu putem avansa acum sume investite si numar de locuri de munca, vorbim despre parteneri seriosi care asteapta sa vina la Cluj”, a spus Gavrea.

 

Parcul industrial Tetarom I a fost primul infiintat in judetul Cluj, in anul 2005, si gazduieste peste 50 de firme. (sursa: wall-street.ro)