România este unul dintre motoarele pentru afaceri WDP la nivel global, potrivit companiei.

Dezvoltatorul detine în prezent 28 de proiecte, care implică investiții în valoare de 478 mln EUR, din care 15 proiecte în valoare totală de 389.400 mp sunt în România - unde investițiile totale sunt estimate la 219 mil. EUR. Șase dintre proiectele lansate în România sunt programate pentru finalizare în acest an, pentru clienții finali precum Carrefour, Ursus Breweries, Aeronamic East Europe, Kitchen Shop, LPP.

Conform raportului financiar, compania continuă să investească pe piața românească. În primul trimestru al anului, a lansat două proiecte noi, în Dragomirești, în valoare de 7 milioane de euro. Clienții finali ai acestor proiecte vor fi Arcese și Media Post, care au semnat deja contracte de închiriere pe termen lung.

Portofoliul grupului din România, inclusiv proiectele în curs de desfășurare, a fost evaluat la 505 milioane EUR, la sfârșitul lunii iunie, reprezentând 14% din totalul portofoliului WDP (3,66 miliarde EUR). Randamentul net generat de proprietățile românești este de 7,6%, comparativ cu media grupului de 5,6%. (sursa: revistabiz.ro)