Investiția se ridică la 3 milioane de euro și se va realiza pentru o suparafață totală de peste 54.000 m2, atât suprafațe interioare, cât și suprafețe exterioare (parcare). 

Care sunt avantajele iluminării cu LED? În primul rând, iluminatul cu LED reduce costurile cu energia, acest sistem de iluminat fiind mult mai economicos.  Tehnologia implementată de CTP în parcurile sale logistice, Smart LED, aproximează o reducere de 30 % a consumului de energie electrică pentru suprafețele respective, în comparație cu sistemul anterior.

Prin optarea pentru iluminarea cu LED, CTP nu numai că va scădea costurile utilităților prin reducerea consumului de energie electrică pentru clienții săi, dar va realiza și o creștere calitativă a spațiilor de lucru ale acestora. Iluminarea cu LED produce o mai mare luminozitatea, sporeşte vizibilitatea şi lumina caldă contribuie la crearea unui mediu de lucru mai plăcut. Mai mult, o zonă mai luminoasă de lucru creşte siguranţa prin reducerea potenţialului de accidente care pot rezulta atunci cand vizibilitatea este redusă.

“În prezent, modernizarea sistemului exterior de iluminat al CTPark București Vest este aproape 100% completă și însumează aproximativ 150 de lămpi schimbate. Pe parcursul anului, CTP urmează să implementeze schimbarea sistemului actual de iluminat cu noua tehnologie LED pentru o suprafață de aproximativ 400.000 m2 de spaţii și va colabora clienții pentru a adapta instalarea sistemului conform cerințelor acestora”, spune Stefan de Goeij, Head of Property Management Department CTP.

Alte avantaje ale iluminării spațiilor cu Smart LED vizează cheltuielile de întreținere a instalației, datorată pieselor ușor de înlocuit. Becurile LED pierd doar 10% din luminozitate după 50.000 de ore de utilizare şi sistemul permite programarea orarului de utilizare sau aprinderea luminii pe bază de sensor. (Sursa: ziuacargo.ro)