Balasz Hopka, managerul Emerson SRL, a declarat ca noua investitie este reprezentata din doua centre care vor asigura servicii de inginerie si asistenta pentru sisteme europene de control si proiecte de automatizari, dar si o hala de productie destinata fabricarii instrumentelor de masurare a debitului, care va oferi calibrare, servicii si training.

Potrivit acestuia, Emerson si-a extins platforma de productie si servicii de inginerie din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la 55 de milioane de euro. Aceasta include o cladire care va gazdui Centrul Regional de Proiecte in Inginerie si Centrul European de Sisteme de Integrare, care vor asigura servicii de inginerie si asistenta pentru sisteme europene de control si proiecte de automatizari, dar si servicii de asamblare si testare a sistemelor de comanda pentru proiecte din toata Europa, unde vor lucra peste 700 de persoane.

 

Emerson produce la Cluj-Napoca regulatoare de presiune, produse de monitorizare si asigurare a debitului, aparate de masurare a debitului si densitatii, sisteme de control si automatica, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice si sisteme de actionare.

 

Compania Emerson a deschis in 2007 prima unitate de productie la Cluj-Napoca, iar de atunci a investit peste 75 de milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie. Emerson a fost infiintata in 1890 in St. Loius, statul american Missouri, si a avut in 2013 vanzari totale de 25 de miliarde de dolari. (sursa: wall-street.ro)