ACI Cluj a încheiat anul 2014 cu peste 400 de angajaţi, iar în acest an ar putea ajunge la aproximativ 500 de oameni, conform planurilor de creştere ale companiei. „Pentru acest an estimăm o creştere cu circa 20% a personalului companiei. Am finalizat fabrica de confecţii metalice de la Cluj, o investiţie de peste 3 milioane de euro, care va intra în produc­ţie din această lună’’, a declarat pentru ZF Transilvania Dorin Aşchi­lean, director general ACI Cluj.

 

Proiectul pentru construcţia fabricii de confecţii metalice şi achiziţia de noi echipamente şi tehnologii în cadrul bazei de producţie ACI din Cluj a fost cofinanţat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de aproape 15 mil. lei (3,4 mil. euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de peste 5 mil. lei (1,1 mil. euro). Clujenii au în portofoliu diverse lucrări de construcţii, printre care Salina Turda, din judeţul Cluj, stadionul Cluj Arena, mai multe clădiri administrative, construcţii industriale şi hidrotehnice, lucrări de instalaţii, dar şi o fabrică de panificaţie şi depozitul de produse congelate Macromex în Câmpia Turzii.

 

Anul trecut, ACI a câştigat în asociere cu companiile Electromontaj şi Nord Conforest un contract de peste 42 mil. lei (9,5 mil. euro) pentru lucrări de extindere a parcului industrial Tetarom I, din Cluj. Tot la Cluj, ACI şi compania Prompt din Timişoara construiesc cea de-a doua clădire din cadrul proiectului de birouri The Office, dezvoltat de fondul de investiţii NEPI şi de omul de afaceri Ovidiu Şandor, imobil a cărui finalizare este programată pentru acest an. (Sursa: zf.ro)