Nivelul anual al investiţiilor pe care Grupul Renault România le realizează în sistemele informaţionale, pe plan local, a ajuns la 1,5 milioane de euro, informează astăzi compania. "Pe lângă România, gestionăm informatic 47 de ţări din America Latină, Africa, Europa şi Orientul Mijlociu şi tratăm anual peste 2.000 de cereri de suport, instruire şi parametrare a interfeţelor între sistemele constructorului şi cele ale importatorului (...) Investim permanent pentru a ţine pasul cu schimbările de pe piaţă şi cu noile tehnologii, atât din punct de vedere hard, cât şi soft. Colegii noştri trebuie să beneficieze de cele mai bune instrumente pentru a crea, proiecta, fabrica şi vinde maşini. Astfel, am ajuns în prezent la un nivel anual de 1,5 milioane de euro investiţii în sistemele informaţionale din România', a subliniat Cornel Taşcu, directorul executiv al Direcţiei Sisteme Informaţionale Renault România.

 

Unitatea controlează nu mai puţin de 500 de aplicaţii şi sisteme informatice, fiind vorba despre aplicaţiile din etapele de design şi de concepţie 3D a vehiculelor, dar şi despre sistemele dedicate ingineriei şi dezvoltării unui vehicul sau de cele destinate planificării şi gestionării fluxurilor logistice şi de fabricaţie a componentelor mecanică şi vehicul.

 

 Instrumentele şi aplicaţiile pe care Grupul Renault le foloseşte în România sunt aceleaşi cu cele ale Grupului şi ale Alianţei Renault-Nissan la nivel mondial.

 

Potrivit companiei, în toate entităţile Grupului Renault din România (Bucureşti, Mioveni, Piteşti, Oarja şi Titu) există peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale şi staţii grafice, mai bine de 2.000 de kilometri de reţea, precum şi 10.000 de posturi telefonice mobile şi fixe. (sursa: capital.ro)