Decizia a fost luată în urma unui ușor reviriment înregistrat pe piața internațională a îngrășămintelor.

 

'Reluarea producției este posibilă și datorită înțelegerilor comerciale care au fost încheiate cu singurul producător intern de gaze naturale cu care InterAgro colaborează de mai mult timp, OMV Petrom', se precizează în comunicatul InterAgro.

 

Combinatul chimic din Turnu Măgurele a fost oprit pentru revizie, în luna iulie, pe o perioadă nedeterminată.

 

Omul de afaceri Ioan Nicolae a cumpărat combinatul din Turnu Măgurele în 2004. Obiectul de activitate al SC Donau Chem Turnu Măgurele îl reprezintă fabricarea și comercializarea de îngrășăminte minerale cu azot și a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alături de producția de piese schimb și utilaje tehnologice. Fostul Combinatul din Turnu Măgurele care, înainte de 1989 avea peste 3.000 de angajați, mai are acum 942 de salariați.

 

Chemgas Slobozia are ca obiect principal de activitate fabricarea și comercializarea îngrășămintelor azotoase. Combinatul chimic Slobozia a beneficiat din partea grupului InetrAgro de o infuzie de capital de 37 de milioane de euro pentru modernizarea, repornirea și funcționarea platforme chimice aflate într-o faza avansată de degradare datorită nefuncționării. (Sursa: AGERPRES)