În iulie, comparativ cu luna precedentă, afacerile din industria prelucrătoare s-au majorat pe total cu 3,3%, iar industria extractivă a scăzut cu 13,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de uz curent (+5,9%), în industria bunurilor intermediare (+3,7%) şi în industria energetică (+3%), iar scăderi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,9%) şi în industria bunurilor de capital (-0,7%).

 

Faţă de iulie 2013, industria prelucrătoare a urcat cu 4,6% şi industria extractivǎ cu 0,9%.

 

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele, după cum urmează: industria energetică (+10,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,8%), industria bunurilor intermediare (+5,0%), industria bunurilor de capital (+4,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,5%).

 

În primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2013, afacerile din industria prelucrătoare au urcat cu 9,9%, iar cele din industria extractivă cu 8,8%. (sursa: zf.ro)