Volumul producției a urcat la 55 de puncte, comparativ cu 44 în decembrie și cu 46 în ianuarie, când industria era în contracție.

Calculând o medie între ianuarie și februarie, observăm că activitatea nu depășește 50,5 puncte, ceea ce înseamnă că în primele două luni ale anului 2018 industria era în creștere. Stocurile au crescut de la 43 la 47 și se află încă în fază de contracție, sub 50 de puncta.

Noile comenzi au urcat puțin, de la 45 la 54, dar rata medie arată că în primele nouă luni cererea a rămas scazuta.

Numărul angajaților a rămas la 50 de puncte, arătând că angajările și disponibilizările sunt în echilibru, ceea ce înseamnă că firmele nu angajează mai mult decât numărul celor disponibilizați. În același timp, costurile de producție ajung la 72 de puncte, însă în scădere față de 74 în ianuarie.

Scăderea poate fi legată de un consum redus de energie datorat intervalelor de temperatură mai mare. Prețurile practicate de firme arată o ușoară scădere de la 64 în ianuarie până la 62 în februarie, după aproape trei luni de creștere consecutivă. Dacă scăderea continuă, ar putea să apară tendințe de deflație. (sursa: capital.ro)