Creșterea a fost susținută de un avans puternic în sectorul industriei prelucrătoare, potrivit celor mai recente date publicate de către Institutul Național de Statistică.

Industria prelucrătoare a avut ponderea cea mai mare în totalul industriei locale. Creșterea acesteia în luna ianuarie 2017 față de ianuarie 2016 a fost de 6,5 procente.

Producția și furnizarea energiei a crescut cu 3,7% de la an la an, iar industria minieră și-a continuat declinul, înregistrând o scădere anuală de 7 procente.
Statistica reflectă problemele înregistrate de câțiva ani de către acest sector și companiile de utilități, în majoritate controlate de stat. Aceste sectoare sunt influențate negativ de lipsa reformelor și competiția redusă.

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 9,1% în ianuarie comparativ cu aceeași lună a anului trecut, dar și prețurile producției industriale au crescut cu 2,6 procente în această perioadă. Industria bunurilor de consum a susținut acest segment, potrivit datelor INS.

În luna decembrie, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 7,3% în comparație cu aceeași lună din 2015.

Noile comenzi industriale au crescut de asemenea cu 7,8% în prima lună a anului, în comparație cu ianuarie 2016. Industria bunurilor de folosință îndelungată a înregistrat cea mai mare creștere, de 20,8 procente. (Sursa: zf.ro)