Închiderea achiziţiei este supusă controlului concentrărilor, precum şi aprobărilor pentru transferul acţiunilor nominative a consiliului de supraveghere Immofinanz şi a consiliului de administraţie CA Immo. Aceasta se va efectua în vara anului 2016.

 

Pretuțul achiziției s-a situate la 23,5 euro pe acțiune. Valoarea totală a tranzacției este de aproximativ 604 milioane de euro, care va fi finanțată cu datorii suplimentare și emiterea unei obligațiuni convertibile.

 

În legătură cu achiziționarea pachetului de acțiuni CA Immo, EG Immobilien Europe Limited (Cipru) a acordat IMMOFINANZ AG o opțiune de răscumpărare a celor acțiuni IMMOFINANZ care ar mai fi în proprietate la 12 luni după închiderea achiziției la prețul pieței și sub rezerva reglementărilor pentru răscumpărări de acțiuni.

 

IMMOFINANZ a propus ca achiziția acestor acțiuni să fie un prim plan către o fuziune completă între IMMOFINANZ și CA Immo. Înainte de fuziune Immofinanz intenţionează să vândă portofoliul de proprietăţi din Rusia, supus altor dinamici ale pieţei şi unei marje mai mari de risc.

 

Dr. Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ, a declarat: “Anunţul de astăzi marchează un alt pas foarte important în transformarea Immofinanz. Prin achiziţia participaţiei în CA Immo şi decizia de a renunţa la portofoliul rus am creat bazele acestei fuziuni. Compania rezultată din această concetrare va deveni un leader pe piaţa de imobiliară din Centrul şi Estul Europei. Portofoliile celor două companii sunt complementare şi ne aşteptăm la sinergii semnificative ca urmare a acestei tranzacţii.”

 

Frank Nickel, CEO al CA Immo a afirmat: “Logica strategică a unei fuziuni între CA Immo și IMMOFINANZ este clară. Dintr-o astfel de fuziune se vor crea sinergii substanțiale, care vor fi bineînțeles supuse aprobării acționarilor. Dorim să inițiem un dialog semnificativ cu IMMOFINANZ despre fuziunea celor două companii cu scopul unui beneficiu mutual al celor două grupuri de acționari”.

Dr. Wolfgang Ruttenstorfer, Președinte al CA Immo a adăugat: “O fuziune a CA Immo cu IMMOFINANZ reprezintă o evoluție logică a companiei noastre. Credem că este momentul potrivit pentru o astfel de tranzacție”.

IMMOFINANZ și CA Immo vor iniția un dialog pentru discutarea fuziunii, care ar trebui să fie semnată de o majoritate de 75% dintre acționarii ambelor companii, conform legii bursei austriece. Aceasta mai cere ca cele două companii să fie auditate înainte de fuziune.

Părțile estimează că întâlnirea acționarilor pentru aprobarea fuziunii va avea loc în 2017. (sursa: Immofinanz)