Noul terminal, cu o suprafata de 13,120 mp, va furniza ciment clientilor Holcim din judetele din Moldova: Bacau, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani si Suceava. Terminalul este conectat la rețeaua feroviară și este echipat cu instalații automate de încărcare și descărcare care reduc timpul necesar pentru completarea și livrarea comenzilor.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, Director General al Holcim România.

Cimentul care va fi livrat clienților din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe calea ferată de la cele două fabrici locale ale companiei din Campulung și Alesd. (Sursa: constructiv.ro)