„Dupa activitatea intensa a P3 in tarile din regiune, credem ca Romania este urmatoarea zona care va creste, deoarece sunt multe oportunitati, printre care pozitia strategica, personalul foarte bine educat, productivitatea, costurile cu forta de munca", spune Hategan.

Astfel, Romania este o destinatie atractiva pentru relocarea fabricilor companiilor europene si poate deveni un hub de productie pentru intreaga Europa.

"Romania poate fi o zona cheie de productie pentru Europa, iar companiile europene care si-au deschis locatii de productie in China, de exemplu, considera Romania ca fiind atractiva pentru a reloca aici unitatile de productie existente. Sunt semne de astfel de relocari si tocmai de aceea am decis sa venim in Romania acum 3 ani. Daca ne uitam doar la industria automotive, mobila, acest lucru se vede foarte clar”, a explicat Hategan.

In acest context, investitiile in proiecte logistice si hale de productie devin interesante si pentru jucatorii din domeniu, iar pentru P3 Romania este pe lista destinatiilor in care se planuiesc investitii.

Compania P3 a fost achizitionata in octombrie de TPG si Ivanhoé Cambridge, care s-au angajat sa sustina dezvoltarea companiei.

Compania are planuri de dezvoltari si achizitii inclusiv in Romania. Potrivit Norei Hategan P3 doreste sa dezvolte “proiecte de tip built-to-suit in cateva locatii cheie in Romania, in prezent analizam peste 150.000 mp, fiind concentrati si pe partea de achizitii de portofolii in zone cheie din Romania, precum Bucuresti si vestul tarii”.

 “In Romania dezvoltarile speculative din ultimii ani au fost limitate, in mare parte de activitatea bancilor care nu au mai acordat credite, insa in momentul de fata observam o relaxare a conditiilor cerute de banci. Astfel, bancile cu care lucram si in Vestul Europei au confirmat interesul de a investi alaturi de noi in proiecte logistice si industriale. Acest fenoment se intampla in toata Europa. Ceea ce era considerat Estul indepartat, cum este Romania, acum se considera a fi o piata mai sigura, care insa mai are anumite provocari”, a spus Hategan.

Potrivit managerului P3, Romania se va dezvolta in anii ce urmeaza pe acest segment.

 

„De exemplu, observam o crestere in cererea de spatii de productie in ultimii ani care s-a mentinut constanta, si care in cele din urma va dinamiza si piata de logistica. Consideram ca anul acesta si 2015 vor fi ani in care Romania se va dezvolta mai mult decat a facut-o pana acum, dar cu toate acestea nu vedem o relansare in dezvoltarile speculative”, a adaugat Nora Hategan. (sursa: wall-street.ro)