Noua clădire dezvoltată în regim speculativ, adică nu există închirieri prealabile, va avea o capacitate de aproape 16.000 de metri pătrați.

Lucrările de extindere a parcului logistic și industrial de clasă A, MLP Group de lângă București au început în luna mai și este programată să fie finalizată până la sfârșitul anului.

În conformitate cu standardele obișnuite ale MLP Group, toate proiectele noi trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de sustenabilitate a mediului și să fie certificate BREEAM. Totodată, antreprenorul general al proiectului este Sagex Construct.

„Bucureștiul este cea mai atractivă regiune a României și principalul său centru industrial. Chiar și pe fondul incertitudinii economice, cererea de spații industriale și logistice rămâne destul de robustă. Din acest motiv, am hotărât să continuăm cu extinderea MLP Bucharest West și să livrăm o suprafață suplimentară de 16.000 mp de GLA în regim speculativ. Dorim să avem spații gata disponibile pentru a putea răspunde în mod flexibil la cererea mediului de afaceri. Ne concentrăm pe chiriașii țintă din sectoarele de producție și logistică.”, a declarat Olga Melihov, Country Head România, MLP Group.


Cererea chiriașilor pentru spații de depozitare este determinată, în principal, de tendința de nearshoring a producției, de cererea continuă pentru comerțul electronic și de nevoia de restructurare a lanțurilor de aprovizionare. De asemenea, interesul pentru proprietățile noi este impulsionat de lipsa spațiilor disponibile, ceea ce oferă loc pentru construcții speculative. Proiectul dezvoltat pe un teren de 18,3 hectare, va oferi în cele din urmă 99.000 de metri pătrați de spații de depozitare și producție industrială ușoară. În cadrul primei faze, a fost livrată o unitate de 22.000 de metri pătrați pentru ocupare în 2021 care este acum închiriată în întregime.