La finalul proiectului, 95.000 de metri pătrați de spațiu vor fi puse la dispoziția chiriașilor în MLP Bucharest West. Sagex Construct a fost selectat ca antreprenor general.
Parcul MLP Bucharest West va fi construit în cea mai importantă regiune de depozitare a țării, în imediata vecinătate a capitalei României. 
Prima cladire este creată pe o bază speculativă. "Suntem în prezent într-o etapă avansată în procesul de negociere a contractelor de închiriere cu potențialii chiriași. Suntem încrezători că până la încheierea procesului de construcție, care ar trebui să aibă loc cel mai târziu la jumătatea anului 2019, spațiul disponibil în parcul nostru va fi comercializat", a subliniat Agnieszka Góźdź, directorul de vânzări pentru Polonia și România la MLP Group SA
Unitatea va satisface standardele de mediu. Proprietarul intenționează să solicite un certificat BREEAM. Noul depozit va fi construit și în conformitate cu standardele adoptate de Grupul MLP. Aceasta înseamnă că o structură de clasă A va fi construită cu o înălțime clară de peste 10 metri și o capacitate de incarcare a podelei de 6t / m2.
Facilitatea va fi echipată cu echipamente și accesorii moderne, inclusiv iluminare cu LED, sistem de sprinclere ESFR, sistem de încălzire cu gaz, luminatoare și ventilatoare de fum.
Parcul MLP Bucharest West este construit în periferia nord-vestică a municipiului București, lângă Chitila, în județul Ilfov. Parcul logistic va fi accesat direct de pe soseaua de centura a Bucurestiului, fiind adiacent acesteia si va fi amplasat intre urmatoarele doua drumuri europene: E70 si E60 care leaga Timisoara si Brasov de Bucuresti. Distanta cu masina de la Aeroportul Internațional București Otopeni va dura aprox. 15 minute și din centrul Bucureștiului aprox. 25 de minute. (sursa: Grupul MLP)