"Un motiv pentru care am decis să deschidem o capacitate de producţie aici a fost acela că noi considerăm că în România este un mediu propice pentru afaceri. Al doilea motiv a fost găsirea unui spaţiu potrivit, în care să putem dezvolta afacerea", a spus Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division, la festivitatea de inaugurare a noii capacităţi de producţie.

Grupul a investit câteva zeci de milioane de euro în Ștefănești, unde are 500 de angajați și dorește să ajungă la peste 1.000 de ani în doi ani. Cu toate acestea, reprezentanții grupului spun că au dificultăți în găsirea unui personal calificat, motiv pentru care au automatizat anumite părți ale procesului de producție.

Grupul japonez și-a început activitatea în România în 2016, când a preluat fabrica de motoare electrice ANA Imep de la investitorul local George Copos.

Fondatorul Nidec, Shigenobu Nagamori, a declarat că Guvernul României ar trebui să ofere ajutor de stat și pentru investiții mai mici, care arată capacitatea de a genera profit și de a plăti banii statului, nu numai investitorilor foarte mari. El a adăugat că lipsa ajutorului de stat poate determina grupul său să caute oportunități de extindere în altă parte a regiunii.

Compania Nidec, care are vânzări anuale de 14 miliarde USD, deține și furnizorul de soluții industriale Nidec ASI Ro și două divizii pe care le-a luat de la grupul american Emerson în 2016, și anume Leroy-Somer și Control Tehniques. (sursa: agerpres.ro)