Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile competente antitrust. Încheierea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2018. Părțile au convenit să nu dezvăluie detaliile tranzacției.

„Prin achiziţia grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieţei locale de materiale de construcţii şi principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piaţa de var şi elemente prefabricate din beton şi îşi atinge obiectivul de a fi lider în pieţe regionale, prin intermediul unor achiziţii strategice”, a declarat Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

În 2006, Enterprise Investors a cumpărat Macon de la angajaţii şi foştii manageri ai companiei. Doi ani mai târziu, investitorul a furnizat companiei Macon capital adiţional pentru achiziţia competitorului său, Simcor Group, un producător de materiale de construcţii cu activitate în Transilvania. Managementul Macon a fuzionat cele două entităţi. În prezent, compania administrează patru puncte de producţie la Deva, Oradea, Târgu. Jiu şi Vadu Crişului şi este principalul producător de BCA şi stâlpi de electricitate din ţară, dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de var, elemente prefabricate şi teracotă.

 

Compania estimează venituri de aproximativ 33 mil. euro în 2017. Anul trecut, producătorul de prefabricate din beton Macon din Deva şi-a majorat afacerile cu peste 11% până la 27,6 mil. euro, în timp de pierderile companiei s-au înjumătăţit, până la 1,6 mil. euro. Grupul mai cuprinde companiile Simcor Var, Simbeton şi Simterac şi are un număr mediu de 815 angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din industrial materialelor de construcţii. (sursa: capital.ro)