În noiembrie 2014, dalli a încheiat un acord cu Procter & Gamble privind achiziţia fabricii din Timişoara. Acordul prevedea preluarea locaţiei, inclusiv a activelor destinate producţiei de detergenţi de rufe şi vase, precum şi transferul a aproximativ 200 de angajaţi către dalli-group. Parte componentă a înţelegerii a fost şi semnarea unui contract de aprovizionare multi-anuală între dalli-group şi P&G pentru produsele fabricate la Timişoara, acord care a fost încheiat în septembrie 2015.

 

"Preluarea ne permite să susţinem expansiunea clienţilor actuali din segmentul retail sub mărci private, în special în magazine de tip discount şi drogherii din Europa Centrală şi de Est şi să ne poziţionăm strategic într-o piaţă cu potenţial de creştere", a declarat directorul general al dalli-group, Markus Kessler.

 

Grupul dalli este prezent la nivel european în sectorul fabricării produselor pentru îngrijirea locuinţei şi de îngrijire personală, în principal pentru mărci private ale retailerilor şi pentru producători de marcă, deţinând mai multe fabrici în Germania, Olanda şi Austria.

 

P&G producea la Timişoara detergenţi pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide şi Bonux, dar şi detergent de vase Fairy, pe care le livra atât pe plan local, cât şi la export, în ţările din regiune.

 

Potrivit declaraţiilor anterioare ale P&G, fabrica din Timişoara urma să producă în continuare pentru P&G detergent de rufe pentru o perioadă de trei ani şi detergent de vase pentru doi ani.

 

Procter & Gamble este prezent în România din 1992, iar în 1995 a achiziţionat fabrica de detergenţi şi înălbitori Detergenţi SA Timişoara, investiţia iniţială depăşind 40 de milioane de dolari. (Sursa: zf.ro)