Fabrica va crea 150 de locuri de muncă directe și alte 300 de locuri de muncă indirecte pentru servicii și logistică, potrivit companiei.

Aceasta este prima investiție a grupului în producție în România. Producția de vată minerală la noua fabrică va începe în 2019.

 „Această investiție ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a crește siguranța împotriva incendiilor și eficiența energetică în clădirile din țară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informații în domeniul incendiilor (FIEP), precum și pentru alte inițiative care vor îmbunătăți reglementările privind siguranța la incendiu. Ca lider mondial în fabricarea de produse din vată minerală bazaltică incombustibile, suntem deschiși să împărtășim cu autoritățile, clienții și alte părți interesate toate cunoștințele și expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani în care am făcut clădirile mai confortabile, eficiente energetic și sigure la incendii”, declară Gilles Maria, Senior Vice President, ROCKWOOL Group.
„De aproape 20 de ani le livrăm clienților români servicii și produse de izolație de înaltă calitate, iar această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin și mai ridicat în România și în țările învecinate. Suntem încântați să devenim parte a comunității locale din Prahova și din România și vrem să mulțumim Guvernului României, Invest Romania și autorităților din județul Prahova și Ariceștii Rahtivani pentru susținerea și colaborarea pentru acest proiect de investiții”, adaugă Rafael Rodriguez, Managing Director, ROCKWOOL South Europe. 
Grupul danez a activat pe piața locală de aproape 20 de ani. Filiala locală a înregistrat o cifră de afaceri de 62,2 milioane RON (13,3 milioane EUR) anul trecut și pierderi de 4,4 milioane RON (945 000 EUR).

În luna februarie, grupul Rockwool și-a anunțat intenția de a cumpăra terenuri pentru a-și extinde producția în Statele Unite, Suedia și România. (sursa: transilvaniabusiness.ro)