"Centrul va deveni operaţional până la finele lunii septembrie a acestui an şi va fi deservit de aproximativ 250 de angajaţi. Deja au fost recrutate circa 220 de persoane, care în prezent urmează cursuri de instruire. Centrul va fi deschis într-un oraş situat în vestul României şi va furniza servicii de monitorizare a reţelelor operatorilor din 23 de state membre şi non-membre ale Uniunii Europene", a declarat joi directorul general al ZTE România, Lorian Vintilă, prezent la un eveniment de specialitate.

 

El a adăugat că deschiderea centrului este parte a unui program de investiţii de circa 100 milioane de euro, care se va derula până în 2015.

 

Programul mai prevede deschiderea unui centru de servicii în sudul României şi a unei linii de producţie.

  

"Cele două obiective sunt programate pentru anul 2015", a mai spus Vintilă.

 

În august 2011, Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat că ZTE intenţionează să deschidă în România o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru.

 

"Reprezentanţii ZTE şi-au manifestat interesul de a extinde investiţiile în România, în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precizând că doresc să deschidă în ţara noastră o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru", se arata într-un comunicat al instituţiei din 24 august 2011.

 

ZTE Corporation a fost înfiinţată în 1985, la Shenzhen, şi derulează în prezent activităţi în peste 140 de ţări.

 

 

ZTE produce echipamente pentru reţele de telecomunicaţii fixe, mobile, pentru reţele optice şi de date, şi pentru reţele inteligente şi de ultimă generaţie. (sursa: mediafax.ro)