Reprezentantii companiei irlandeze Prime Energy Power, actionar majoritar al SC Greenprav SRL Romania, au inceput constructia unei statii de cogenerare cu biomasa lemnoasa care va furniza caldura si energie electrica in statiunea Busteni, anunta Primaria Busteni intr-un comunicat dat publicitatii vineri.

Potrivit sursei citate, statia de cogenerare va produce energie electrica pentru orasul Busteni si energie verde termica si electrica pentru domeniul industrial, comercial si consumatori publici, utilizand masa lemnoasa din regiunea Busteni si urmand sa contribuie la reimpadurirea regiunii si refacerea plantatiilor pentru culturile energetice, scrie Mediafax.

Prin implementarea proiectului ”Statie de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizare de caldura si energie electrica” se vor crea aproximativ 140 de locuri de munca in timpul constructiei si pe perioada exploatarii.

 

Valoarea totala a investitiei in statia de cogenerare din statiunea Busteni este de aproximativ 35 milioane de euro, din care 17 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila si 18 milioane de euro cofinantare Greenprav, precizeaza sursa citata. Contractul de finantare a acestui proiect a fost semnat in iulie 2013, iar lucrarile se vor finaliza in iulie 2015. (Sursa: wall-street.ro)