În primele trei luni ale anului nu au fost finalizate noi clădiri, situație similară cu cea înregistrată ăn ultimele trei trimestre ale anului trecut. În primul treimestru s-au semnat contracte de închiriere pentru 31.327 mp, cu 29,4% creștere trimestrială, reprezentând în același timp cele mai mici cifre înregistrate de primul trimestru în ultimii trei ani.

Din aceștia 44% au reprezentat noi închirieri și extinderi de suprafață, în timp ce renegocierile au reprezentat 21% din total, mai puțin de jumătate din cifrele înregistrate în trimestrul patru al anului trecut. Cea mai importantă tranzacție din primul trimestru a fost o pre-închiriere care a reprezentat 35% din întraga activitate de închiriere.

În primul trimestru al anului s-au înregistrat 20 de tranzacții industriale, cu suprafața medie de 1.517 mp, o singură tranzacție depășind 5.000 mp. Cererea de parcuri logistice a ajuns la 21.713 mp, 69% din totalul activității de închiriere, cu 9.714 mp situați în spații logistice din orașe, 31% din întreaga activitate de ocupare.

 

În ciuda lipsei de noi livrări de proiecte, gradul de neocupare a crescut cu 230 puncte de bază în comparație cu cifrele înregistrate în ultimul trimestru, la 21,7%, chiriașii abandonând spații mai degrabă decât reînnoind contracte. (sursa: cijjournal.com)