Cu posibilitatea de a dezvolta până la 18.000 mp de spatiu de depozit, unităţi cu temperatură controlată, spaţii de birouri şi sociale într-un proiect unic, se preconizează că Mureş City Logistics va fi finalizat si predat in Q1 2023.

Proiectul beneficiază de o locaţie strategică şi de o conectivitate excelentă în ceea ce priveşte infrastructura. Situat la o distanţă de 362 km de Bucureşti (prin E60), 102 km de Cluj-Napoca (prin A3, E60 şi E81) şi 261 km de Borş, graniţa de vest cu Ungaria (prin A3 şi E60), Mureş City Logistics beneficiază de drumuri, parcări şi întreaga infrastructura necesară. Toate aceste caracteristici au atras deja o multinaţională puternică, cu o poziţie dominantă în industria sa, care va ocupa peste ¼ din suprafaţa totală.

"Strategia Globalworth se concentrează pe generarea de venituri şi crearea de valoare, în primul rând printr-un portofoliu considerabil de birouri Clasa A şi proprietăţi logistice / industriale uşoare, o piaţă care a crescut puternic în ultimii cinci ani. Fiind deja prezenţi în partea de vest, respectiv de sud-est a ţării, am decis să ne extindem într-o zonă nouă: centrul României, Târgu Mureş fiind al 7-lea oraş important din ţara noastră în care investim. Prin urmare, am achiziţionat, împreună cu partenerul nostru Global Vision, Mureş City Logistics, un proiect last mile în care intenţionăm să dezvoltăm şi unităţi cu temperatură controlată, o piaţă de nişă cu perspective foarte bune", afirmă Mihai Zaharia, Director de Investiţii în cadrul Globalworth Romania şi Director Pieţe de Capital în cadrul Globalworth Group.

"Prin proiectele pe care le dezvoltăm în diferite locaţii strategice din întreaga ţară, ne concentrăm să îmbinăm soluţiile sustenabile cu funcţiunile moderne solicitate de către clienţii noştri sau de nevoile actuale privind logistica şi piaţa industrială, în general. Unul dintre avantajele acestor proiecte last mile este optimizarea semnificativă a costurilor în ultima etapă a lanţului de aprovizionare, livrarea către utilizatorii finali. Având un parteneriat puternic cu Globalworth încă din 2019 - una dintre responsabilităţile noastre cheie în cadrul acestei colaborări fiind identificarea oportunităţilor de dezvoltare, inclusiv în regiuni cu potenţial încă neexploatat - ne extindem portofoliul comun cu Mureş City Logistics, o opţiune de depozitare de ultimă generaţie pentru clienţii activi în sectorul logistic şi cel al industriei uşoare. În plus, este un punct de referinţă în creşterea pieţei pentru întreaga regiune, un pilon important al afacerii noastre fiind contribuţia la dezvoltarea comunităţilor locale", adaugă Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.