La finele anului trecut, Simon Roth a scos la vânzare depozitul cu ideea de a obține banii necesari construcției unei clădiri de birouri în vestul Bucureștiului, destinat în principal pentru grupul Renault.

Renault a anunțat deja că își va muta toate ope­rațiunile într-un singur sediu, din vestul Ca­pitalei.
 
„Vânzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, către Globalworth, reprezintă o tranzacție importantă pentru piața de investiții din România, urmând la scurt timp după intrarea fondului suveran GIC pe piața locală prin achiziționarea platformei P3, și subliniază interesul pentru acest tip de produs. De asemenea, prin această achiziție, Globalworth își extinde portofoliul de centre de depozitare și logistice în România, după achiziția parcului TAP în Timișoara. Nu în ultimul rând, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ în România, acesta uitându-se la noi dezvoltări”, a declarat Robert Miklo, Director Asociat în cadrul departamentului de investiții al Colliers International, care a intermediat tranzacția.

Depozitul are cu o suprafață închiriabilă de 68.000 metri pătrați și un teren disponibil pentru construcția a încă 40.000 metri pătrați. Amplasat în comuna Oarja, la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni și în apropierea autostrăzii București-Pitești, depozitul fost inaugurat în anul 2010 și asigură distribuția de piese de schimb pentru Dacia, Renault si Nissan în România și 33 altele țări.

Pe lângă acest depozit, Grupul Elgan, condus de omul de afaceri Simon Roth, a mai dezvoltat mai multe proiecte imobiliare similare, printre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp în Franța), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp în Ungaria) și DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria). (sursa: profit.ro)