Acoperind peste 650.000 mp de spațiu, portofoliul Matrix cuprinde 33 de active logistice de retial în locații urbane de prim rang în orașele germane importante, inclusiv Berlin, Dortmund, Nürnberg, Hamburg, Hanovra, Köln, Dresda și Leipzig. Portofoliul va fi gestionat de P3. Achiziția se așteaptă să se închidă în al patrulea trimestru al anului 2020, sub rezerva condițiilor de închidere obișnuite și a oricăror aprobări de reglementare necesare.

Aceasta vine în termen de 12 luni de la achiziționarea portofoliului Maximus care cuprinde 28 de active situate în centrele logistice de bază din întreaga Europă.

„Suntem încântați să anunțăm achiziția acestui portofoliu considerabil de active de înaltă calitate și bine amplasate în Germania, cea mai mare piață logistică din Europa. Aceasta este o oportunitate atractivă de a consolida prezența P3 în locații urbane strategice, de a extinde platforma P3 și de a-și consolida poziția de top de dezvoltator și manager de proprietăți logistice din Europa. Logistica continuă să fie un domeniu de interes pentru GIC, deoarece ne așteptăm ca sectorul să genereze rentabilități pe termen lung rezistente în mediul incert, susținut de cererea tot mai mare de comerț electronic ”, spune Lee Kok Sun, Chief Investment Officer of Real Estate, GIC

Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, adaugă: „Creșterea comerțului electronic și evoluția lanțului de aprovizionare în retail sunt factori actuali ai industriei imobiliare comerciale. Considerăm comerțul cu amănuntul o parte importantă a lanțului de aprovizionare și deci a sectorului logistic. Această achiziție este una dintre cele mai mari tranzacții de investiții imobiliare din Europa în acest an și una dintre cele mai mari din Germania. Acesta reflectă strategia noastră de perspectivă de a face investiții care să ne susțină creșterea viitoare și să crească cota de piață pe piața paneuropeană. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, căutăm în mod activ noi oferte de investiții pentru a ne consolida poziția de unul dintre principalii dezvoltatori și manageri europeni de proprietăți logistice”. (Sursa: P3)