Acest proiect face parte dintr-un parc solar de 18,5 MW - unul dintre cele mai mari din România, inaugurat în iunie 2013, se arată într-un comunicat de presă.

Creditul refinanţează 70% din investiţia totală de 15 milioane euro şi a fost acordat pe o perioadă de aproape 10 ani.

"În primele trei trimestre din 2013 am observat că cererea de credite din partea companiilor a înregistrat o evoluţie pozitivă. GarantiBank este foarte activă pe acest segment, atât în ceea ce priveşte împrumuturile pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Prin urmare, am avut rezultate foarte bune din colaborarea cu clienţii corporate. În ceea ce priveşte sectorul energiei regenerabile, strategia noastră este să stabilim parteneriate pe termen lung cu clienţii, oferindu-ne sprijinul în astfel de proiecte. În primele nouă luni din 2013, am oferit credite în valoare de 50 milioane euro pentru proiecte de energie verde", a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct GarantiBank.

Adrian Pavelescu, Director Departament de Energie Regenerabilă, Tinmar Group, a precizat: "Când România a semnat protocolul European pentru 2020, Tinmar Ind, fiind unul dintre cei mai mari furnizori din România, s-a confruntat cu o incertitudine în ceea ce priveşte stabilizarea preţurilor şi prognozelor în activitatea sa de furnizare. Am analizat şi am văzut aceste schimbări ca o oportunitate pentru abordarea unei strategii de integrare verticală. Mediul de afaceri propice creat în segmentul de energie solară, prognozele de producţie precise şi condiţiile optime de iradiaţie din România au făcut ca acest sector să devină unul dintre cele mai importante obiective de investiţii pentru noi. În acest moment avem în portofolio mai multe parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 50 MWp, şi urmărim în continuare noi achiziţii".

 

Proiectul a fost dezvoltat în comuna Bucşani din judeţul Giurgiu, pe o suprafaţă de 24 hectare. Capacitatea instalată a centralei este de 10 MWp şi constă în 41.624 panouri fotovoltaice, fiind unul din cele mai mari parcuri solare funcţionale din România. (sursa: bursa.ro)