Fabrica Frigoglass din Romania va prelua productia din Turcia pana la finalul acestui an. Prin aceasta decizie grupul isi ajusteaza capacitatea de productie la nivelul scazut al cererii din Europa din ultimii ani.

 

"Integrarea operatiunilor din Turcia in cadrul fabricii din Romania este un pas important pentru Frigoglass. Va genera economii importante, va imbunatati absorbtia costurilor in general si va reduce complexitatea operatiunilor noastre din Europa”, a declarat Torsten Tuerling, CEO Frigoglass.

 

Frigoglass se concentreaza pe pietele din Africa si Orientul Mijlociu, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul Ice Cold Merchandiser (ICM) si principalul furnizor de ambalaje din sticla pe pietele in crestere din Africa de Vest. Frigoglass are operatiuni in 19 tari si furnizeaza echipamente catre companii precum Coca-Cola, Pepsi, AB InBev, SABMiller, Carlsberg, Heineken, Nestle sau Danone.

 

Anul trecut, compania elena decidea sa transfere o parte din activitatile de productie din Romania si Turcia, pentru a asigura locurile de munca din tara intr-o perioada de recesiune severa. Afacerile Frigoglass in Romania s-au situat anul trecut la valoarea de 390 mil. lei si un profit de 1,6 mil. lei. Compania avea un numar mediu de 768 de angajati. (sursa: wall-street.ro)