“Pentru noi, Romania este una dintre cele mai interesante piețe în ceea ce privește investițiile în logistică pe termen lung, la nivel global, datorită potențialului ridicat de creștere industrială și a consumului, precum și datorită proximității față de Europa de Vest. Aici, vedem o piață în plină dezvoltare cu nenumărate oportunități de investiții imobiliare pentru Fortress. Suntem selectivi și intenționăm să ne creștem portofoliul de depozitare de înaltă calitate din Europa Centrala și de Est (CEE), în următorii ani. La începutul acestui an am achiziționat primele noastre active logistice în Polonia. Această tranzacție arată că nu suntem străini de regiune, având în vedere faptul că suntem cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle Plc, activ în segmentul spațiilor de retail, cu o creștere ridicată în CEE,” spune Steven Brown, CEO al Fortress REIT Limited.

“Suntem mulțumiți că prin dezvoltarea ELI Park 1 la standarde ridicate am atras un nou jucător pe piața locală, cel mai mare proprietar și dezvoltator de logistică din Africa de Sud, care aduce o experiență valoroasă în România”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. “Această tranzacție confirmă zona Buftea-Chitila drept al treilea hub logistic din proximitatea Bucureștiului și, totodată, puterea de dezvoltare a Element Industrial, recunoscută de un gigant imobiliar mondial”, a adăugat Andrei Jerca.

ELI Park 1 este un parc logistic, de clasă A, cu o suprafață închiriabilă brută de 50.000 mp, localizat la 15 minute de nordul Bucureștiului și la 5 minute de șoseaua de centură, în imediata vecinătate a conexiunii cu viitoarea A0. Este de așteptat ca această investiție în infrastructură să modifice industria logistică din capitală. ELI Park 1 este închiriat unor companii precum: Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology Romania, Kalapod, Mobilier 1, Novomatic sau Paste Băneasa. 

ELI Park 1 a fost dezvoltat în joint-venture de către Element Industrial (un business fondat de investitorul Ionuț Dumitrescu) și Paval Holding (un fond de private equity fondat de antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl). Tranzacția a fost coordonată de o echipă comună din partea vânzătorului alcătuită din specialiștii: Diana Nanu și Alexandra Popa de la Element Group alături de Karina Paval și Narcisa Stanimir reprezentând Paval Holding, asistată de compania de consultanță imobiliară CBRE Romania (condusă de Mihai Patrulescu) și experții legali de la Kinstellar, (reprezentată de Alexandru Mocănescu). De asemenea, din partea cumpărătorului, tranzacția a fost coordonată de către Steven Brown, Howard Penny și Maciej Tuszynski de la Fortress, asistați de Bogdan Papandopol, împreună cu Perry Zizzi, de la Dentons, Cushman & Wakefield Echinox (condusă de Tim Wilkinson) și PWC (condusă de Cornelia Bumbacea).

Parte a Element Group, cu investiții variate în logistică, retail și birouri, Element Industrial este unul dintre cei mai activi jucători locali pe piața de logistică din țară. Pandemia a creat noi oportunități pentru piața de logistică, în contextul accelerării digitalizării și creșterii pieței de e-commerce. Prin diversitatea produselor din protofoliul Element Industrial, dezvoltatorul și-a propus să fie un partener flexibil pentru chiriașii de spații logistice din România. Pe lângă investițiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial are în desfășurare mai multe proiecte situate în orașe precum Bacău, Ploiești sau Pitești. Obiectivul ambițios al companiei este de a dezvolta 500.000 mp până la finele lui 2026.

Toate proiectele sub marca „ELI Parks” sunt dezvoltate conform standardelor internaționale de clasă A, având principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potențialilor chiriași, indiferent de domeniul în care aceștia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice, cât și operaționale.