'Ca răspuns la situația precară a pieței europene, Ford România continuă să-și ajusteze volumele la uzina de la Craiova și are în plan oprirea producției de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situația în care piața auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile și în lunile noiembrie și/sau decembrie', a declarat purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiș.

Conform Contractului Colectiv de Muncă dintre Ford și angajații săi din România, în timpul acestor zile de întrerupere a producției, angajații se vor afla în șomaj tehnic, aceștia fiind plătiți cu 80% din salariul de bază. Această situație se aplică pentru aproximativ 2.500 de angajați ai departamentului de Operațiuni Vehicule, a precizat directorul de comunicare al Ford România.

În ceea ce privește secția de producție motoare, aici se produc peste 1.000 de motoare pe zi și momentan se menține acest volum de producție. În uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajați ce lucrează în două schimburi.

 

'Ford România va continua să își alinieze producția la cererea efectivă a pieței și, datorită flexibilității sistemelor noastre de lucru, putem reacționa în timp real la schimbările pieței, inclusiv prin creșteri de producție. B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa și suntem încrezători că acestea sunt măsuri temporare, urmând ca situația să se amelioreze pe măsură ce vânzările de automobile pe piața europeană vor începe treptat să crească', a mai spus purtătorul de cuvânt al Ford România. (sursa: AGERPRES)