Motorul, un EcoBoost de 1,5 litri de 180 CP, va fi exportat în SUA pentru a echipa un model Fusion cumpărat de către un client american.

EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire.

Totodată, acestuia i-a fost adăugat un radiator cu răcire pe apă pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.

Ford a început producţia de motoare la uzina de la Craiova în mai 2012, cu EcoBoost de un litru, urmat în aprilie 2013 de EcoBoost de 1,5 litri.

În prezent, compania produce la Craiova aproximativ 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră, anul trecut, în China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord.

Inovaţia va fi disponibilă şi pe varianta europeană a modelului Mondeo, în cursul anului 2014.

În plus, Ford a confirmat faptul că EcoBoost de 1,5 litri va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus, iar primele unităţi vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

 

Uzina de Motoare de la Craiova are, în prezent, aproximativ 1.000 de angajaţi care lucrează în două schimburi. (sursa: capital.ro)