Acest spaţiu va deveni noul depozit central al retailerului începând cu luna octombrie a acestui an, ajutând la scăderea timpului de aprovizionare a magazinelor şi la livrarea mai rapidă a comenzilor către clienţii finali. Prin alegerea acestei noi locaţii, compania îşi dublează, practic, spaţiul de depozitare pe care îl avea până acum disponibil pentru magazinele din Bucureşti.

 

”Până la finalul lui 2016, vom avea cel puţin 6 centre logistice zonale, în cele mai importante oraşe din ţară, totul în ideea eficienţei operaţionale. Depozitele proprii, plasate în zone strategice, ne vor permite să acoperim eficient regiunile cu cele mai multe comenzi. Astfel, nu numai clienţii din oraşe, dar şi cei din localităţile adiacente, care nu pot vizita magazinele noastre sau nu pot să-şi transporte cu uşurinţă produsele acasă, le vor putea primi cât mai repede cu putinţă”, spune Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail.

 

În prezent, compania are deja operaţionale centrele din Iaşi şi Timişoara, urmând ca, până la sfârşitul lunii mai, să deschidă centre logistice zonale şi în Sibiu şi Constanţa. De asemenea, Flanco va inaugura în toamna acestui an un astfel de centru şi în Cluj-Napoca.

 

”Acum, peste 90% din livrări se realizează în aceeaşi zi, sau, în funcţie de ora la care s-a făcut comanda, în urmatoarea zi lucrătoare. Ne dorim ca, treptat, acest interval de timp să se scurteze şi mai mult”, a adaugat Dragoş Sîrbu.

 

Pentru clienţii din Flanco Băneasa, compania a pus deja la punct sistemul de livrare în maxim două ore la uşa clientului. Serviciul este gratuit şi valabil inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

 

„Cel mai important serviciu pe care îl punem la dispoziţia clienţilor noştri este acela de a le oferi oportunitatea să se concentreze pe activităţile lor de bază, preluându-le activităţile logistice”, a precizat Dragoş Geletu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.

 

Cu un număr de peste 1350 de angajaţi, Flanco deţine o reţea de 113 magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 68 de oraşe. (sursa: zf.ro)