Aproape 100 de angajati ai fabricii din Bolintin Deal au acceptat sa intre in programul de plecari voluntare, prin care beneficiaza, printre altele, de 6 salarii compensatorii, au mentionat pentru DailyBusiness.ro reprezentanti ai companiei.

 

Restul de 50 de angajati vor fi relocati la fabrica din Tunari apartinand companiei Plannja, care a fuzionat cu Ruukki si care mai detine o fabrica la Racaciuni, judetul Bacau.

 

In vreme ce productia de acoperisuri metalice pentru segmentul rezidential este relocata pe plan local, productia de componente metalice pentru segmentul industrial estre transferata la fabrici din zona scandinava.

 

"Incepand cu anul 2015 Ruukki Construction va avea in Romania doua unitati de productie pentru sisteme complete de acoperisuri metalice, amplasate strategic in centrul regiunilor cu cele mai mari vanzari pe acest segment. Compania are in acest moment o unitate de productie in Bolintin Deal, judetul Giurgiu si doua platforme de productie Plannja la Racaciuni, judetul Bacau si Tunari, judetul Ilfov", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

 

In 2013 Ruukki Romania a inregistrat vanzari de 5 milioane euro pe segmentul de acoperisuri metalice.

 

“Anul acesta vom inregistra un avans de 40%, pana la aproximativ 7 milioane euro, urmand ca in 2015 sa atingem pragul de 10 milioane euro”, declara Marian Pirvu (foto), business director Ruukki Romania.

 

In 2013 acoperisurile metalice au generat venituri totale, la nivel de grup, de 270 de milioane euro.

 

„Ne dorim sa crestem reteaua de distribuitori. Vom intensifica si actiunile de training pentru montatori si intentionam sa dezvoltam si portofoliul de produse si servicii”, explica Marian Pirvu.

 

„In Romania, cel mai mare consum de tigla metalica se inregistreaza in regiunile Muntenia si Moldova, urmate de Banat. Acum vom fi prezenti cu doua unitati de productie, in centrele cu cea mai intensa activitate la nivel national, fiind si mai aproape de distribuitorii Ruukki si consumatorii finali”, a subliniat managerul Ruukki Romania. (Sursa: dailybusiness.ro)