Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, Ministerul de Finanțe propune majorarea bugetului pentru schema de ajutor de stat destinată investițiilor cu impact major în economie, aprobată prin HG 807/2014, de la 2,7 miliarde lei la 3,828 miliarde lei. Astfel, bugetul mediu anual ar urma să crească de la 450 milioane lei, la 638 milioane lei.

Schema de ajutor are ca scop stimularea realizării de active fixe de înaltă tehnologie pentru produse cu valoare adăugată mare. Finanțarea se acordă pentru investiții de cel puțin 44 milioane lei.

 

Acordurile de finanțare au început să fie emise de minister din 2014 și se vor încheia în 2020. Până în prezent, au fost aprobate 9 cereri care însumează investiții de 1.053 miliarde lei și care ar urma să creeze 3.332 locuri de muncă. Ajutorul de stat aprobat pentru toate cele nouă proiecte este de 436,4 miliarde lei.

 

Cele nouă companii care au primit acorduri de finanțare, pentru care ajutoarele de stat vor fi plătite treptat, până în 2023, sunt: Bosch Rexroth, CER Cleaning Equipment, Leoni Wiring Systems Ro, EKR Elecktrokontact Romania, Sonaca Aerospace Transilvania, Automobile Dacia SA, Robert Bosch SRL, Airbus Helicopters Industries,Timken PWP. (Sursa: profit.ro)