Fildas este chiriașul-ancoră în prima clădire a parcului logistic VGP Park Brașov, tranzacția reprezentând o pre-închiriere și marcând începutul unui proiect competitiv, la standarde de calitate ridicate, pe care dezvoltatorul ceh îl propune într-un oraș cu perspective bune de evoluție economică , situat în centrul României.

Fildas a ales un proiect cu o vizibilitate foarte bună, în zona industrială a Brașovului, cu acces direct la drumul european E68 - Brașov-Sibiu. Compania a analizat cu atenție specificațiile tehnice riguroase corespunzătoare industriei farmaceutice, cum ar fi temperatura controlată, iluminarea suplimentară în zona de prelucrare și platforma acoperită pentru accesul vehiculelor.

Prima fază a parcului va fi livrată în mai 2021 și va avea o suprafață de 9.500 de metri pătrați, terenul cu o suprafață de 39 de hectare oferind un potențial total de construcție de până la 180.000 de metri pătrați.

VGP a construit în România peste 125.000 de metri pătrați de spații logistice și de depozitare, cel mai reprezentativ parc fiind cel din Timișoara, situat în apropierea aeroportului, proiect care a început în urmă cu peste 10 ani. Compania a lansat în 2019 al doilea proiect, la Sibiu, unde a construit 17.000 de metri pătrați în nordul orașului, pe autostrada A1, la intersecția cu drumul național Sibiu - Mediaș. (sursa: Cushman & Wakefield Echinox)