Investiția va totaliza 8,5 milioane de euro și va fi gata în aproximativ un an, fiind dată în folosință în 2018, potrivit acționarului companiei, Adrian Mihai.

Terenul nou achiziționat, pentru care compania a plătit aproximativ 1,5 milioane de euro, este situat în plan secund și are o suprafață de 60.000 de metri pătrați. Astfel, după finalizarea noului proiect, hub-ul curierului din Ștefănești se va întinde pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați. Depozitul actual, care măsoară aproximativ 8.000 mp, va fi extins cu o suprafață de depozitare nouă care va măsura 14.000 mp, astfel că întraga capacitate va depăși 22.000 mp anul viitor. 

Investiția în noul depozit, excuzând prețul terenului, este estimată la aproape 7 milioane de euro.

“Creșterea continuă a pieței din ultimii ani, dar și previziunile care indică avansul pieței e-commerce sunt principalele motive pentru care am luat decizia de a construi un nou depozit. Depozitul actual din HUB-ul central din Ștefăneștii de Jos lucrează la capacitate maximă și, pentru a evita o supraaglomerare, era necesară extinderea”, a afirmat Mihai. 

Firma de curierat intenționează să dezvolte un alt depozit în afara Bucureștiului, urmând celui deschis anul trecut la Brasov, dar nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. 

Compania deservește cei peste 40.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 5.150 de colaboratori și a unei flote auto de peste 3.200 de autovehicule.  (sursa: profit.ro)