'Am vrut să vizitez o investiţie a unei companii extrem de importante pe plan european şi pe plan mondial care a decis în urmă cu câtva timp să investească şi în România. Istoria acestei investiţii de aici de la Giurgiu mi-au povestit-o managerii fabricii şi nu este de la început o istorie de succes, a durat foarte mult toată procedura de accesare a fondurilor europene. Sunt aici să-i felicit, să le spun că îmi pare rău de toţi anii în care au pierdut cu proceduri şi proiecte care se întârziau, dar că acum, din fericire, lucrurile s-au îndreptat şi că evident vor putea face în continuare noi investiţii, să beneficieze atât de fonduri europene cât şi de scheme de ajutor de stat', a declarat miercuri în urma unei vizite efectuate în halele de producţie a Societăţii Voestalpine din Giurgiu premierul Victor Ponta.

 

El a adăugat faptul că profitul pe care îl face societatea austriacă şi este investit este scutit total de impozit, iar taxele, CAS, contribuţiile sociale pentru angajaţi, vor scădea în perioada următoare.

 

Un alt subiect discutat de premier cu managerii de la Voestalpine a fost cel al învăţământului profesional, el amintind că există un parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Austria pentru ca unele companii să ia în tutelă câte un liceu profesional, să-i pregătească pe tineri, şi să facă practică pentru ca aceştia să devină viitorii angajaţi capabili să folosească tehnologii foarte înalte.

 

Fabrica de la Giurgiu a fost inaugurată în octombrie 2012, în urma unei investiţii totale de aproximativ 20 de milioane de euro, construcţia acesteia începând în 2010. Managerii societăţii anunţau atunci că îşi propun ca până în 2016 să ajungă la o producţie anuală de 130.000 de tone de table din oţel procesat. (Sursa: economica.net)