Primarul comunei Frumoasa, Ferencz Tibor, a declarat ca problemele generate de taierea cotei de lapte de la 1 aprilie nu se rezolva prin proteste in Capitala, care "oricum nu ar produce efecte in favoarea crescatorilor de bovine", ci prin asocierea fermierilor la nivel local si construirea de mini-fabrici care sa le garanteze atat o piata sigura de desfacere a laptelui, cat si un pret rezonabil pe litrul de lapte, in conditiile in care procesatorii industriali se orienteaza catre materia prima ieftina, din import.

 

Ferencz Tibor a explicat ca bazele investitiei, care s-a ridicat la 450.000 de euro, au fost puse in anul 2011, iar membrii fondatori sunt 107 crescatori de animale din comuna Frumoasa si satele Barzava si Nicolesti.

 

"Multi nu au crezut ca acest vis se va implini, insa, cu trecerea timpului, tabara neincrezatorilor s-a micșorat și astazi (joi - n.r.) am ajuns sa inauguram Cooperativa de prelucrarea laptelui din Frumoasa. Am luptat foarte mult sa realizam aceasta investitie, constienti ca numai așa putem iesi invingatori din lupta cu cei care cumpara laptele", a povestit primarul Ferencz. (sursa: incont.ro)