Unitatea care a fost inchisa la inceputului lui iunie 2013 va fi operata de Fabrica de Branzeturi Transilvania cu care Friesland a incheiat un acord de reluare a  productiei.

 

 Acordul ofera dreptul societatii Fabrica de Branzeturi Transilvania de a opera unitatea de productie de branza din comuna Taga, judetul Cluj. Asociatul majoritar al societatii este AgroTransilvania Cluster, avand ca partener asociat Cooperativa Agricola Somes Aries. Acordul prevede productia Branzei de Nasal, sub brandul Napolact, dar si a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

 

„Nasal Napolact va fi, in curand, disponibila din nou pe piata. Ne asteptam ca productia sa fie reluata in cateva luni”, a declarat Cornel Caramizaru, Director de Vanzari FrieslandCampina Romania.

 

Tot anul acesta FrieslandCampina a inchis fabrica de branzeturi de la Carei si a relocat productia in unitatea de la Baciu, judetul Cluj unde a fost mutata si activitatea de taiere si ambalare a branzei de la Targu Mures. Transferul operatiunilor va fi finalizat la inceputul anului viitor.

 

FrieslandCampina Romania este parte a grupului olandez FrieslandCampina, specializat in fabricarea produselor lactate. Compania este prezenta pe piata din Romania cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina si Dots. In anul 2013,  FrieslandCampina Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 361 milioane lei. (sursa: magazinulprogresiv.ro)