Echipa Bosch care a participat la ridicarea fabricii de la Cluj a fost formată din angajați din România (București și Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franța (unitatea de producție din Mondville) și Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).

 

Inaugurarea unității de producție din România va coincide cu marcarea Zilei Europei.

 

Bosch a investit la Cluj, în primă fază, suma de 77 milioane de euro în noul centru de cercetare și producție care ocupă o suprafață totală de circa 38.000 mp.

 

Potrivit companiei, până la începutul anului 2014, un număr de 325 de angajați și-au desfășurat activitatea în domeniul producției și cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locația urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuiește să continue procesul de recrutare.

 

Din punct de vedere organizațional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă și produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii.

 

Divizia are 17 unități de producție la nivel mondial și un număr de aproximativ 20.000 de angajați.

 

Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orașe: București, Blaj, Cluj și Timișoara.

 

În București, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, precum și de echipamente auto. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în Capitală și prin BSH Electrocasnice SRL.

 

Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producție pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. De asemenea, începând cu anul 2008, în Timișoara se află un centru de comunicare Bosch.

 

La începutul anului 2014, numărul total de angajați ai concernului Bosch în România era de circa 2.000 de persoane.

 

Conform cifrelor preliminare, în anul fiscal 2013, aproape 281.000 de angajați au generat vânzări la nivel global de 46,4 miliarde de euro. (sursa: AGERPRES)