Prin achiziţia fabricii Chempro, localizată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, EVOLOR va moderniza şi va operaţionaliza un spaţiu de 3776 metri pătraţi, pentru a găzdui noi capacitaţi de producţie, logistice şi administrative.

În primul semestru al acestui an, EVOLOR a înregistrat o cifră de afaceri de 49 mil lei, în creştere cu 32,5% faţă de perioada similară din 2022, informează compania. EBITDA a atins o valoare de 8,3 milioane RON, iar marja EBITDA s-a situat la 16,8% din cifra de afaceri, conform raportului pentru primul semestru 2023.

"Anul 2023 este un moment de referinţă pentru EVOLOR, o dovadă că suntem în direcţia corectă, parte dintr-o structură solidă, care ne oferă capabilităţile necesare pentru dezvoltarea acestui brand 100% românesc. Pentru atingerea obiectivelor, am realizat o nouă investiţie strategică de 3 milioane EUR în zona Vâlcea, achizitionând şi modernizând fosta fabrică Chempro pentru a spori capacităţile de producţie şi cele logistice. Continuăm astfel dezvoltarea accelerată şi realizarea de investiţii strategice, care să genereze valoare pentru business şi comunitate şi în următorii 30 de ani." declară Bogdan Pîrvu, CEO EVOLOR.

Parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din decembrie 2021, EVOLOR estimează o creştere de 53% a cifrei de afaceri din momentul preluării şi rezultatele din 2023, menţionează compania. Cifra de afaceri aferentă anului preluării, 2021, este de 64 milioane RON, iar până la finalul lui 2023, EVOLOR ţinteşte un volum de business de 98 milioane RON.