Pe categorii de bunuri, prețurile producției industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 4,4%) și în industria bunurilor intermediare (minus 0,6%). În schimb, s-au înregistrat creșteri în cazul prețurilor din industria bunurilor de uz curent (0,1%), în cazul bunurilor de capital (0,4%) și în industria bunurilor de folosință îndelungată (1%).

 

Prețurile producției industriale au rămas stabile în Cehia iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Lituania (minus 5,1%), Belgia (minus 4,7%) și Slovacia (minus 3,8%). Singurele creșteri de prețuri la producția industrială au fost înregistrate în România (0,8%), Letonia și Suedia (ambele cu 0,3%).

 

În august 2014 comparativ cu luna precedentă, prețurile producției industriale au scăzut cu 0,1% în zona euro și în Uniunea Europeană.

 

Pe categorii de bunuri, prețurile producției industriale în UE au înregistrat o scădere de 0,4% în sectorul energetic și de 0,1% în industria bunurilor intermediare și celor de folosință îndelungată și s-au înregistrat creșteri în cazul bunurilor de capital (0,1%).

 

 

Cele mai mari creșteri de prețuri la producția industrială au fost înregistrate în Suedia (0,3%) și Ungaria (0,2%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Danemarca (minus 0,7%), Croația (minus 0,6%), Estonia (minus 0,5%), Slovacia (minus 0,4%), Marea Britanie, Belgia, Austria și Franța (toate cu minus 0,3%), Irlanda, Olanda și Lituania (toate cu minus 0,2%), România, Bulgaria, Germania, Grecia, Spania și Portugalia (toate cu minus 0,1%). (sursa: AGERPRES)