Cresteri mari ale productiei industriale au mai inregistrat Estonia (12,6%) si Cehia (10,7%), in timp ce in Malta si Marea Britania a avut loc o scadere de 0,7%.

La nivelul Uniunii Europene si al zonei euro, productia industriala a avansat cu 4% in termeni anuali, cea mai mare crestere fiind inregistrata in cazul bunurilor de folosinta indelungata (6,8% in UE si 7,5% in zona euro)

Productia industriala din Romania a crescut in luna mai cu 3,5% comparativ cu aprilie, al doilea cel mai ridicat avans dupa cel de 3,8% consemnat in Lituania. Cehia a inregistrat la randul ei un ritm ridicat de crestere, de 3,3%, fata de aprilie. Scaderi au avut loc in Portugalia (-1%) si Malta (-0,9%).

In Uniunea Europeana, productia industriala a crescut in mai cu 1,2%, iar in zona euro cu 1,3%, fata de luna aprilie.

Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat in mai o crestere de 17,3% fata de aceeasi luna a anului trecut, cel mai mare avans din aprilie 2013 pana in prezent, in principal datorita avansului inregistrat de industria prelucratoare, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). (sursa: incont.ro)