"In urma preluarii, compania noastra si-a marit pe de o parte capacitatea de productie in domeniul structurilor metalice si in constructia de masini, si, totodata, prin eliberarea unor spatii de productie si prin mutarea fabricatiei de poduri rulante in noua locatie, si-a creat oportunitatea de a diversifica activitatile de reparatii capitale la utilaje", a declarat intr-un comunicat Marius Paraipan, brand manager al Elmas Brasov.

Tranzactia include doua hale de productie, sediul administrativ si terenul aferent.

Investitiile necesare amenajarii noilor facilitati de productie, precum si in dotarea cu utilaje moderne, se ridica la 1,5 milioane de euro, potrivit Elmas.

Elmas Brasov a fost infiintata in 1990 si a incheiat anul 2012 cu afaceri de 89,1 milioane lei, in crestere cu 17%. Principalul asociat al companiei, cu o participatie de 40,3% din capital, este omul de afaceri Marton Geza, restul titlurilor fiind detinute de alte persoane fizice.

Portofoliul Elmas include, pe langa ascensoare si scari rulante, si stivuitoare, poduri rulante, sisteme de depozitare si de parcare auto, utilaje forestiere si structuri metalice.

 

Afacerile Steel & Alu Building au scazut in 2012 la 5,3 milioane lei, de la 6,2 milioane lei in anul anterior. Firma, aflata in insolventa, este detinuta de Alukonstrukt Ungaria. (sursa: wall-street.ro)