"Acest parteneriat reflectă strategia noastră de a dezvolta un portofoliu sustenabil care să le permită chiriaşilor noştri să-şi acopere cel puţin 30% din consumul de energie din surse regenerabile, respectiv energie fotovoltaică, cu un impact pozitiv direct asupra costului total de ocupare", a declarat Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. 
"Este, de asemenea, un angajament important din partea noastră de a dezvolta un business de logistică ecologic, durabil, care va genera valoare pe termen lung atât pentru investitori, cât şi pentru ocupanţii noştri. Strategia noastră se bazează pe concentrarea asupra nevoilor clienţilor în ceea ce priveşte predictibilitatea afacerii, costul de ocupare mai mic, sprijinirea strategiei lor de creştere şi dezvoltarea unor adevărate comunităţi de afaceri în parcurile noastre industriale. Având toate acestea în vedere, parteneriatul nostru cu TESLA Group a devenit natural, deoarece ambele companii împărtăşesc aceleaşi principii şi abordări de afaceri", a adăugat acesta.

Element Industrial dezvoltă în prezent un parc logistic de clasă A în zona de Nord-Vest a Bucureştiului, adiacent viitoarei Autostrăzi A0, unde va avea, până la sfârşitul anului 2022, un portofoliu de 100.000 mp livraţi. Compania îşi propune să aibă 200.000 mp livraţi în toată ţara până în 2023, cu noi proiecte la Ploieşti, Bacău şi Brăila. Primul proiect care va fi echipat cu panouri fotovoltaice va fi ELI Park 4 (o clădire nouă de 20.000 mp) care va fi livrat la Bucureşti în trimestrul al doilea al anului 2023.

"Activăm pe piaţa energiei regenerabile din România încă din anul 2010, operând în prezent o capacitate de peste 20 MW de parcuri fotovoltaice montate la sol şi dezvoltând suplimentar o putere de 900 MW în sisteme montate la sol. Prin acest parteneriat cu Element Industrial ne concentrăm pe inovarea conceptuală a energiei solare pentru durabilitatea pe termen lung, care este misiunea noastră cheie", spune Dusan Lichardus, preşedintele Consiliului de administraţie al Grupului TESLA. 
El a adăugat: "Am reunit echipele de ingineri ale ambelor companii cu scopul de a optimiza construcţia clădirilor pentru o instalare uşoară a panourilor fotovoltaice pe acoperişuri, anterior construcţiei. Acest lucru reduce costurile şi timpul de construire a unei centrale electrice locale, aducând un plus de siguranţă mai mare clădirilor şi o eficienţă operaţională crescută a panourilor fotovoltaice instalate. Designul inovator al acestor centrale fotovoltaice locale montate pe acoperiş combină caracteristicile unice ale tehnologiei invertoare SolarEdge cu sistemul de management al energiei TESLA AMOS (Advanced Microgrid Optimization System), pentru a oferi control operaţional la nivel de panou individual, avantajele fiind o producţie mai mare, un OPEX scăzut, o durată de viaţă mai lungă a tehnologiei şi cele mai înalte standarde de siguranţă industrială pentru proprietarii de clădirilor".