Noul centru de distribuţie, în suprafaţă de 18.500 mp, este închiriat în proporţie de 90% către chiriaşi din industria e-commerce, producţie şi retail business to business.

"In urmă cu câţiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică. Am dezbătut cum va arăta viitorul - unde şi de ce tip vor fi următoarele nevoi logistice din zona Bucureştiului. Datele ne-au arătat ca potenţialul este legat de Nord-Vest, dar nu oricum: personalizare pe industriile care cresc - de la e-commerce până la retail. Acestea au nevoi extrem de specifice în termeni de spaţii, servicii sau disponibilitate a forţei de muncă. Suntem convinşi că hubul din zona Buftea Chitila reprezintă baza noului pol de pe harta logistică a zonei metropolitane Bucureşti. Mai mult, dinamica sa va creşte exponenţial, odată cu finalizarea A0 - noua centură a Capitalei", explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.

Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial este deja unul dintre cei mai dinamici jucători din piaţa de logistică locală: are în desfăşurare mai multe proiecte situate în Bacău, Ploieşti sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. Mai mult, toate proiectele sub marca "ELI Parks" respectă standardele internaţionale de clasă A, utilizând concepte şi tehnologii moderne.