Potrivit propretarului companiei, antreprenorul local Marian Berdan, actualul sediu de la Iași, care este situat pe Buldevardul Chimiei, va fi cel mai probabil păstrat și convertit într-un proiect de birouri. Suprafața clădirii este de 2.000 m2, cu o arie desfășurată de 4.000 m2.

„În proporţie de 90%, vom păstra, vom renova şi vom da la închiriere spaţiul, depinde de piaţă. În Chimiei nu mai putem rămâne, nu mai avem spaţiu, a crescut producţia şi nu avem unde ne extindem. La Miroslava m-aş muta şi mâine, însă durează un an şi ceva, în vara lui 2018 vom fi însă acolo. Aici în Iaşi avem 2.000 mp ca suprafaţă şi 4.000 mp desfăşuraţi, dincolo avem 22.000 mp ca suprafaţă”, a declarat proprietarul Electra.

Electra va construi în Miroslava trei fabrici de componente electronice, cu o investiție estimată la 2 milioane de euro.

Antreprenorul a ales să se relocheze în Parcul Industrial Miroslava întrucât prețurile sunt mult mai mici decât în orașul Iași, adică 0,9 euro pe metrul pătrat.

Parcul industrial are 16 ocupanți și este în prezent în negociere cu unul dintre liderii mondiali în electrocasnice, vizând o potențială investiție de 100 de milioane de euro.

Electra, Fiterman, Fildas își vor reloca afacerile la Miroslava, pe o suprafață totală de 13 hectare.

Regulamentul de funcționare al Parcului Industrial Miroslava îl copiază pe cel al Tetarom din Cluj. Directorul  Dorel Codină explică: „Accesul se face prin licitație publică, cu strigare. Prețul pornește de la 0,9 euro/mp/an, la care se adaugă o taxă de administrare de 0,5 euro/mp/an. În taxă sunt incluse serviciile: iluminatul public, paza, parcări, deszăpeziri. Prețul este negociabil pentru investițiile mai mari de 5 milioane de euro”. Investitorii trebuie să-și dovedească eligibilitatea prin scrisori de garanție sau cu fondurile din conturile proprii.

Parcul are în vedere două tipuri de clienți: cei care dezvoltă capacitățile de producție de la zero (greenfield) și cei care închiriază o hală deja construită de administratorul parcului sau de un dezvoltator independent. „Deocamdată am atras investitori de tip greenfield. În viitor, vrem să construit hale industriale și spații de birouri pe care să le închiriem. Noi oferim acum conectarea la toate utilitățile, acestea fiind aduse la limita parcelei”, punctează directorul Codină (sursa: ziaruldeiasi.ro)