La o asemenea capacitate de producţie, este de presupus că potenţialul investitor este unul din marele grupuri auto ale lumii.

 

Informaţia a fost dezvăluită de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, în prezent director la compania Upetrom 1 Mai. „Roland Berger a venit, pe la începutul anului, cu o adresă la minister în care solicita ajutorul statului în alegerea unui amplasament pentru o investiţie auto, pentru un client al cărui nume nu l-au dezăvăluit. Din discuţiile cu consultantul, am înţeles că România este pe lista scurtă pentru o investiţie într-o unitate de producţie auto cu o capacitate anuală de 300.000 de maşini", a spus Volintiru.

 

"Roland Berger Strategy Consultants a fost mandată de un producător auto mondial ce ia în considerare construcţia unei fabrici de asamblare autovehicule urmând a aproviziona mai multe pieţe potenţiale în Africa, Orientul Mijlociu şi Europa", se arată într-un document prezentat Ministerului Economiei. (sursa: realitatea.net)