Asocierea în participație vizează o valoare brută a activelor de 1,5 miliarde de euro, cu un raport împrumut-valoare de aproximativ 35%. Este prevăzută o perioadă de investiții de cinci ani și are un termen total de zece ani, cu mai multe opțiuni de prelungire.

Denumită “Saga Joint Venture”, asocierea se va concentra exclusiv pe piețele europene cheie, inclusiv Franța, Germania, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria. Finanțarea cotei Areim în acest Joint Venture provine dintr-un fond recent închis, Areim Pan-European Logistic Fund, de 500 de milioane de euro.

În plus, VGP a obținut de la Banca Europeană de Investiții (BEI), prin intermediul diviziei VGP Renewable Energy, un împrumut de 150 de milioane de euro pentru instalarea de panouri solare pe acoperișurile clădirilor sale din Uniunea Europeană. 

Împrumutul este pe zece ani și va reduce amprenta de carbon a VGP și a clienților săi. VGP are un plan de extindere a producției de energie regenerabilă în portofoliul său imobiliar, în 14 țări din UE. 

Panourile fotovoltaice nou instalate vor genera până la 190 GWh de energie din surse regenerabile pe an, în momentul în care programul va fi lansat și operațional, suficient pentru a acoperi consumul a 110.000 de gospodării. O parte semnificativă a energiei electrice va fi utilizată în clădirile VGP, iar instalarea este planificată pe suprafețele de acoperiș existente, prin urmare proiectul nu va necesita teren suplimentar.

În România, VGP deține parcuri logistice și industriale la București, Brașov, Arad, Sibiu și Timișoara.