In urma cu un an, Delphi a informat ca a decis sa-si mute productia din Slovacia in Romania pentru a putea profita de costurile mai mici cu mana de lucru. Cu toate acestea, Hospodarske Noviny sustine ca din cauza calitatii scazute a produselor realizate in Romania, Delphi trebuie sa verifice din nou in Slovacia cablurile care vin din Romania inainte de a le livra uzinei Volkswagen din Bratislava.

Initial, compania americana vroia sa transfere productia in Romania la finele lui 2012 si in acest sens aproximativ 80 de angajati de la Senica urmau sa fie concediati pana la finele lunii decembrie 2013 si alte 460 de persoane pana la finele lui 2014.

“45 de angajati ai Delphi Slovakia urmau sa fie concediati in a treia etapa a procesului de restructurare insa deocamdata masura a fost suspendata”, a declarat directorul oficiului fortelor de munca de la Senica, Jan Kovar.

La randul sau, purtatorul de cuvant al companiei Delphi Slovakia, Agnieszka Przymusinska, a declarat ca firma isi adapteaza afacerile la conditiile de pe piata.

In plus, Hospodarske Noviny sustine ca obiectivul initial, potrivit caruia toate concedierile trebuiau finalizate pana in luna iulie 2014, va trebui sa fie amanat. Avand in vedere situatia actuala, procesul ar putea sa se intinda pe mai multe luni, informeaza Agerpres.

 

Grupul american Delphi Automotive are trei fabrici pentru productia de cabluri electrice in Romania la Moldova Noua (Caras-Severin), Ineu (Arad) si Sannicolau Mare (Timis). (sursa: dailybusiness.ro)