"Activitatea fondurilor de investiţii prezente în România a fost relativ redusă comparativ cu celelalte ţări din regiune. Totuşi, datorită indicatorilor macro-economici stabili şi a activităţii de atragere de capital anticipate pentru următoarele 12 luni, suntem încrezători că România va deveni atractivă pentru fondurile de investiţii mai ales în sectoare ca producţie şi IT", a declarat Hein van Dam, partener Deloitte România.

 

Potrivit studiului, 43% dintre respondenţi se aşteaptă ca activitatea tranzacţională să se dubleze faţă de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitavă a Băncii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugerează că piaţa creditelor va fi mai lichidă.

 

Intenţia privind atragerea de capital înregistrează cea mai mare rată de creştere de la lansarea studiului Deloitte, în 2003. Analiza arată, de asemenea, că investitorii estimează că îşi vor distribui activitatea în mod egal între atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) şi investiţii noi (37%),în următoarele şase luni.

Altă concluzie este aceea că interesul pentru investiţii în sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult faţă de 2013. Companiile care activează în sectorul IT din România sunt pe radarul investitorilor "prin afacerile de talie mondială cu care au cucerit lumea", mai notează compania. (sursa: mediafax.ro)